Background
6.12.2021

Nasu, yrittäjän paras ystävä

Nasu on kohta 3-vuotias, terve nuorimies joka toimii yrit­tä­jä­omis­ta­jan­sa ul­koi­lut­ta­ja­na, va­lo­ku­va­mal­li­na ja henkisenä tukena.

1638783646207_Nasu.png-me

Olen tavannut työurani aikana paljon koiria, rotukoiria ja sekarotuisia. Olen nähnyt kaikenlaista tyyppivikaa... ja tieto lisää tuskaa. Lisäksi olen omistanut rotukoiran ja sekarotuisen. Niinpä rodun valitseminen tuntui todella haastavalta. Se oli tosin selvää, että rotua valitessa pitää ennen kaikkea miettiä terveyttä. Minulla on myös joitain kriteerejä koiran suhteen. Ensimmäisenä on koko, mitä toki yksi perheenjäsenistä lähti järkisyistä rajoittamaan, "voisiko se olla kuitenkin vähän pienempi"... verrattuna rhodesiankoiraan siis.

Niin, omistan mieluiten isomman koiran. Ei jättiläistä, mutta polvikorkuista suurempi. Yhtälailla tärkeitä ovat luonne ja terveys. Sitten on tietenkin se, mitä ei voi kieltää ja se on ulkonäkö. Se on selvää että moni valitsee koirarodun sen mukaan mikä miellyttää ulkoisesti. Pidän tietyn näköisistä koirista: lyhytkarvaisista, pitkäkuonoisista, solakoista malleista...

Niinpä päädyin sileäkarvaiseen skot­lan­nin­pai­men­koi­raan, eli nahkacollieen. Jokaisessa rodussa tuntuu olevan hyvät ja huonot puolensa mutta sileäkarvaisessa colliessa löytyy mielestäni hyvä tasapaino kaikkea.

1638781876684_IMG_20190226_121707.jpg-me

Nasu, virallisemmin Farnian Puddleglum, syntyi uuden vuoden aattona 2018. Tuolloin odotin toisesta pentueesta tricolor narttua, mutta toisin kävi. Sattumien kautta haimme helmikuussa 2019 kotiin soopeli- värisen uroksen. Välillä mietin itsekin, miten tässä nyt näin kävi. Mutta kun koira oli meille tarjolla, ja se tuntui kaikin puolin meille sopivalta, en voinut siitä kieltäytyä.


Pienelle pennulle kasvoi nopeasti pitkät raajat, kuono ja valtavat korvat! Miten epäsuhta koira voikaan olla eri kasvun vaiheessa! Nasu muistutti jonkinlaista jättimäistä kenguruoravaa. Onneksi koira kasvoi pikkuhiljaa korviinsa, mutta opetettu temppu istua kuin kenguru, jäi.

1638781878507_IMG_20190405_083839.jpg-me

Nasu on mahtava tyyppi, uskollinen ystävä joka on kaikessa arjessa mukana ja ihana halikaveri. Se tykkää kaikesta.. paitsi hoitotoimenpiteistä! Ai että, inhottaa kun emäntä on aina näpräämässä korvia, hampaita ja tassuja. Häntä koipien välissä se kärsii kohtalonsa 😉. 


Nasu on hirmu ystävällinen ihmisille ja muille koirille. Se riisuu vastaantulijalta ennakkoluulot ja monen hämmästykseksi koirat jotka eivät normaalisti välitä toisista saattaakin suhtautua varsin mukavasti tähän puikkonokkaan. Nasulla on hyvä elekieli ja ymmärtää myös jättää rauhaan ne, jotka ei sen seurasta niin välitä. 

Mutta, on siinä varjopuoliakin... nimittäin joskus Nasun mielestä hämärässä hiippailevat (tai normaalisti kävelevät) huppupäiset ihmis- yksilöt on todella epäilyttäviä ¯\_(ツ)_/¯. 

Yh­teys­tie­dot

Nina Kiuru

045 783 451 83

nina.kiuru@petworks.fi

Y-tunnus: 2342583-7

© Petworks. Kaikki oikeudet pidätetään.